Ga naar de inhoud

Explore the North

Met Fixdit, Joost Oomen & Kruidkoek, Nyk de Vries & Artvark


Explore the North

Binnenstad


zo, 16 okt. - 12.00


Op 14, 15 en 16 oktober vindt stadsfestival Explore the North plaats. Bezoekers maken kennis met verrassende verhalen in allerlei vormen, met muziek, literatuur, theater en meer op bijzondere plekken.

Fixdit brengt een programma met literatuur van vrouwen, prikkelende statements en vragen over ongelijkheid in de literatuur en de kunstenwereld. Met Sanneke van Hassel, Shantie Singh, Marleen Stoelwinder en Lisa Weeda. Joost Oomen en Kruidkoek spelen Tuut Tuut Kwantumschuim, een voorstelling over de ruimte. Of preciezer, een voorstelling over de ruimte waar de mens niet aanwezig is. Tagelyk, van saxofoonkwartet Artvark en dichter Nyk de Vries, is een productie waarin taal en muziek elkaar dragen, versterken en samenvloeien tot een meertalige poëzie-muziekproductie die verder reikt dan wat de taal en de muziek afzonderlijk vermogen.

Daarmee presenteert Explore the North opnieuw een brede variatie aan programma voor het festivalweekend van 14-16 oktober in Leeuwarden. Tickets voor het festival zijn te koop via explore-the-north.nl, daar is ook het volledige programma te vinden.