Ga naar de inhoud

Esmé van den Boom bij Flanor


Literaire Studentenvereniging Flanor

Forum

Nieuwe markt 1, Groningen

12,50


di, 07 mei - 20.00


Flanor is een onafhankelijke literaire studentenvereniging uit Groningen met ongeveer 200 leden, afkomstig uit vrijwel alle studierichtingen. Flanor organiseert het hele jaar schrijversavonden en lezingen. 

Deze avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Daarnaast heeft Flanor verschillende leesgroepen en andere gezellige activiteiten. Kom gerust eens langs, iedereen is van harte welkom!

Esmé van den Boom

Esmé van den Boom (1993) schrijft gedichten, proza, toneel en liedjes. 

Ze stond op vele podia als Noorderzon, Read My World, Dichters in de Prinsentuin en de Frankfurter Buchmesse. Esmé was Huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen, finalist van Write Now! en deelnemer aan de schrijfresidentie van deBuren en het Zomerkamp van Das Mag. 

Ze ontving in 2018 het Hendrik de Vriesstipendium voor haar bundel Eigen kamers, over de toekomstdromen en -angsten van Groningse vrouwen. 

In 2024 en 2025 is zij stadsdichter van Groningen. 

Flanor

Een kop thee, een lekker zittende stoel en een goed boek. Het woord ‘literair’ heeft veel betekenissen binnen Flanor. Fantasyboeken, coming-of-age-verhalen, graphic novels, maar ook hoogstaande Nederlandsche schrijverij of obscure literatuur van verre plekken, het wordt allemaal gelezen binnen Flanor. Laat je niet afschrikken door aantallen pagina’s of schrijvers met lange namen. Lezen is voor iedereen! 

Voor wie niet genoeg kan krijgen van lezen en schrijven nodigt Flanor elke maand een spreker uit. Tot nu toe ontvingen we schrijvers als Buddy Wakefield, Jeff Vandermeer, Jan Terlouw, Ronald Giphart, Raoul de Jong, Remco Campert, Hanna Bervoets, Jacques Vriens, Connie Palmen, John Flanagan en vele anderen. 

Meer over Flanor