Ga naar de inhoud

Erfgoedsymposium 2022 met lezing van Suzanna Jansen


Kunsten 92

Gevangenismuseum

Oude Gracht 1, Veenhuizen

Op donderdag 2 juni a.s. organiseert de Gemeente Noordenveld, de winnaar van de BNG Bank Erfgoedprijs 2020, het Erfgoedsymposium ‘De vrijwilliger in het erfgoed’. Dit thema is gekozen omdat Noordenveld de prijs won vanwege de actieve en brede betrokkenheid van vrijwilligers bij het lokale erfgoed.

Ter afsluiting van het symposium wordt de winnaar van de BNG Bank Erfgoedprijs 2022 bekend gemaakt. Aan wie wordt de prijs uitgereikt: is dat aan Almere, Breda, Eindhoven of Oost Achterhoek? De organisatie van de uitreiking van de BNG Bank Erfgoedprijs 2022 is in handen van Kunsten ’92.

U bent van harte welkom om het Erfgoedsymposium en de Uitreiking op donderdag 2 juni a.s bij te wonen!

Programma Symposium
Op onze website en via de onderstaande knop lees je meer over het programma. Zo geeft Michaela Hanssen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een keynote, “Het verdrag van Faro en vrijwilligers“, en kunnen deelnemers na de lunch traditiegetrouw op excursie. Dit jaar dus door het Werelderfgoed van Veenhuizen, waaronder de Koepelkerk en het Esmeer.

Uitreiking BNG Bank Erfgoedprijs 2022 met lezing Suzanna Jansen
Het symposium sluit af met de feestelijke uitreiking van de BNG Bank Erfgoedprijs 2022 en de Publieksprijs 2022. Deze worden bekendgemaakt door juryvoorzitter en commissaris van de Koning in Noord-Brabant Ina Adema. Dit zal ook via een Livestream via het YouTube kanaal van Kunsten ’92 te volgen zijn.

Het thema voor 2022 is Erfgoed & Kunst. De uitreiking wordt dan ook in dat kader opgeluisterd met een lezing door Suzanna Jansen, schrijfster van o.a. Het pauperparadijs. Aan de hand van haar boek, de theatervoorstelling en de theatrale luistertocht die op basis van de Veenhuizer geschiedenis zijn gemaakt, vertelt ze hoe erfgoed een inspiratiebron kan zijn voor kunst, en andersom, hoe kunst erfgoed zichtbaar kan maken om het zo door te geven aan volgende generaties.

Lees meer over het programma en aanmelding via deze link.