Ga naar de inhoud

Dijkstra & Evenblij Ter Plekke vanuit Tynaarlo

Met Sacha Landkroon


BNNVARA

Brinkhotel

Brink Oostzijde 6, Zuidlaren.

0,-


zo, 21 jan. - 18.30


Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondagavond uit vanuit het Brinkhotel in Zuidlaren, gemeente Tynaarlo.

Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij praten daar onder meer over de plannen met het vliegveld Eelde, dat onlangs miljoenensteun kreeg toegekend van de provincies Drenthe en Groningen. Welke gevolgen hebben de toekomstplannen voor de bedrijvigheid in de kop van Drenthe, maar ook voor de omwonenden?

De gemeente Tynaarlo draagt net als de rest van Drenthe bovengemiddeld bij aan de opvang van asielzoekers. Aanstaande dinsdag stemt de Eerste Kamer naar verwachting in met de Spreidingswet. Frank en Erik bespreken de gevolgen.

Kickboks-legende Sem Schilt vertelt over zijn successen, auteur Jan Arends (1925-1974) werd meermaals opgenomen in Dennenoord te Zuidlaren, sportverslaggever Herbert Dijkstra uit Vries maakt zich grote zorgen over het Midden-Oosten, Eelde herbergt bijzondere klompen en Frank en Erik gaan op zoek naar het ware verhaal achter Berend Botje.

Burgemeester Marcel Thijsen neemt plaats in ‘de verhoorwagen’. 

Er is live muziek van Bibi & the Boys, en dichter Sacha Landkroon brengt een ode aan Tynaarlo.

(Onderwerpen in de uitzending onder voorbehoud van wijzigingen)

U bent van harte welkom om de uitzending op 21 januari bij te wonen.

Locatie: Brinkhotel, Brink Oostzijde 6, Zuidlaren.

Inloop 18.30 tot 19.00 uur.De radio-uitzending is van 19.00 tot 21.00 uur te horen op NPO Radio 1 en is natuurlijk ook te volgen via nporadio1.nl