Ga naar de inhoud

Dichters van de Prinsentuin 2023


NOORDWOORD

Hortus Botanicus

Kerklaan 34, Haren

18,50


za, 08 jul. - 11.00


zo, 09 jul. - 11.00


Dichters van de Prinsentuin is hét festival om te genieten van gedichten en om daarover van gedachten te wisselen met elkaar, met de dichter of met hun vertalers. Dat doen we sinds een paar jaar in de Hortus Botanicus in Haren.

Tussen geurende kruiden, grassen, bloemen en bomen uit alle windstreken vind je verrassende podiumplekken, idyllische plekjes om van de zon en gedichten te genieten en een boulevard met kraampjes en foodtrucs. Zo wordt poëzie een bijzondere beleving.

Lopend over het festivalterrein kun je op bepaalde momenten in het wild tussen de struiken of onder een boom een dichter aantreffen.

Wandelend door bijvoorbeeld de Rotstuin of Wilde plantentuin tussen geurende kruiden, wuivende takken en stralende bloemen word je dan getrakteerd op een gedicht. Een optreden speciaal voor jou. En heel fijn, je mag de dichter ook vragen stellen over zijn gedicht of over het schrijven.

Soms is het echt een privé optreden en soms staan er ook net wat andere bezoekers. Maar ook dan hoor je een gedicht van heel dichtbij, speciaal voor jou.

Je leest alles over het festival op de festivalwebsite.