Ga naar de inhoud

Dichters in het Donker


Wijkcomité Helpman

Muziekkoepel Sterrebos


wo, 13 jul. - 20.30


Woensdagavond 13 juli vanaf 20.30 uur vormt het Groninger Sterrebos het intieme decor voor het sfeervolle poëzie-event Dichters in het Donker. Het is de zesde keer dat dit, door Bert Katerberg en Marleen Vermooten geïnitieerde en door het Wijkcomité Helpman mogelijk gemaakte evenement plaatsvindt. Met ruim 100 bezoekers per avond heeft Dichters in het Donker zich de afgelopen jaren in alle stilte een eigen plek weten te verwerven in het Groninger literaire landschap waar dichters van allerlei allure hun werk met graagte laten horen aan een doodstil en geboeid luisterend publiek.

In de schemering van de langzaam invallende duisternis en onder het geluid van een ruisend bladerdak brengt een luisterrijk gezelschap van poëten hun gedichten ten gehore In de intimiteit van de sfeervol verlichte Muziekkoepel. Zowel jong talent als gelouterde schrijvers passeren de revue. Er is een brede variëteit aan leeftijden en stijlen, van spoken-word tot meer vormvaste gedichten en van “ready-mades” tot prozagedicht. Waar de één met veel bravoure zijn gedichten scandeert maakt een ander je met zachte stem op ingetogen wijze deelgenoot van zijn of haar zielenroerselen.

De presentatie wordt verzorgd door de voormalige Groninger Stadsdichter Renée Luth, die ook uit eigen werk voor zal dragen.

Er zijn verder voordrachten van coryfee Erik Harteveld, huidig RUG-dichter Laura Mijnders, voormalig stadsdichter Lilian Zielstra, spoken-word artiesten Cissy Joan , Riham Omar en Juku, docent aan de schrijvers vakschool Jan-Willem Dijk, Trudy Dijkshoorn van uitgeverij Monnier, Groningstalige dichter Fieke Gosselaar, Wijkdichter van Beijum Willy Koolstra, multitalent Aletta Becker en jong poëzietalent Michael ter Maat.

Singer/songwriter Jan Henk de Groot brengt tijdens een muzikaal intermezzo Groningstalige eigen liedjes ten gehore. Stuk voor stuk mooie observaties uit zijn nabije omgeving met een charmante dosis humor. Het event wordt georganiseerd met medewerking van Comité Sterrebos Live in samenwerking met Marleen Vermooten van De Kroeg van Klaas, waar na afloop nog een gezellige nazit is. Het Sterrebos is spaarzaam verlicht en er is een beperkt aantal zitplaatsen. De toegang is gratis.