Ga naar de inhoud

Dichters in de Prinsentuin

Nachtprogramma met Marjolijn van Heemstra


NOORDWOORD

Hortus Botanicus

Kerklaan 34, Haren

35,-


za, 09 jul. - 0.00


zo, 10 jul. - 0.00


We kennen Marjolijn van Heemstra als schrijver, dichter, columnist en theatermaker met een grote fascinatie voor de ruimte. Om mensen te bewegen meer omhoog te kijken, begon ze anderhalf jaar geleden met het organiseren van nachtwandelingen.

In het donker komt niet alleen de sterrenhemel tevoorschijn, er ontvouwt zich ook een wereld die zich in het volle licht verborgen houdt. Dieren, geuren, talloze grijstinten en verhalen waar in ons overbelichte land veel te weinig ruimte voor is. Wandelend door de nacht kun je ervaren hoe het vertrouwde vreemd wordt, het bekende onbekend en hoe zonder zicht de wereld groter is, want het licht toont je waar je bent, maar het donker maakt de wereld grenzeloos.

Gaandeweg kwam tijdens de vele nachtwandelingen steeds meer nadruk te liggen op de duisternis zelf, die ons leert vertragen en verstillen.

Tijdens Dichters in de Prinsentuin loopt Marjolijn op vrijdag- en zaterdagavond met het publiek door de in duisternis gehulde Hortus. Als een Space Captain neemt ze ons mee op haar persoonlijke reis door universele poëzie. Ze leest werk van zichzelf en anderen en neemt ons zo mee in haar verwondering over de schoonheid van de duisternis en over onze plek in de onmetelijke ruimte.

De wandelingen beginnen op beide avonden om middernacht en duren ongeveer een uur. Het aantal plaatsen is zeer beperkt. Bezoekers kunnen na afloop overnachten in de Hortus. De entreeprijs is inclusief stretcher en ontbijt de volgende ochtend. 

Let op: dit programma is niet inbegrepen bij het passe-partout, er moeten aparte tickets voor gekocht worden. Boek snel want vol = vol!