Ga naar de inhoud

Dichter Sytse Jansma presenteert en signeert

Interview door Jelte Posthumus


Walter's Bookshop

Walter's Bookshop

Oude Kijk in 't Jatstraat 10, Groningen


za, 16 mrt. - 14.00


Op de eerste dag van de Boekenweek 2024 is dichter Sytse Jansma te gast in Walter’s Bookshop. Tussen 14 en 15 uur wordt hij geïnterviewd door Jelte Posthumus over zijn onlangs verschenen dichtbundel Rozige maanvissen. Vanwege de beperkte ruimte wordt u verzocht van tevoren te reserveren: info@godertwalter.nl, 050 312 25 23 of in een van onze beide winkels.


De bundel
De vriendin van dichter Sytse Jansma kreeg op tweeëndertigjarige leeftijd een hersenbloeding en stierf onverwachts. Jansma besloot om zijn rouwproces vast te leggen om haar dicht bij zich te houden. In een roesreis van gedichten volgt hij zijn geliefde vanaf haar overlijden, in dagboekverzen, erotische herinneringen, brieven en hiernamaalsvariaties. Rozige maanvissen is een aangrijpende zoektocht naar troost, acceptatie en het leven.

Sytse Jansma

Sytse Jansma (1980) woont in Harlingen en is een tweetalig dichter (Fries/Nederlands) en beeldend kunstenaar. Hij heeft twee dichtbundels geschreven en publiceert o.a. in literaire tijdschriften als De RevisorDe Moanne en de Ensafh. In zijn poëzie is meertaligheid een belangrijk thema. Zijn werk kenmerkt zich als exotisch, beeldrijk en experimenteel.

Met zijn poëzie zoekt hij vaak cross-overs met andere kunstvormen: muziek, theater en beeldende kunst. Hij heeft op meerdere (internationale) literatuurfestivals opgetreden. Momenteel werkt hij aan zijn eerste Nederlandstalige dichtbundel die in januari 2024 zal verschijnen bij uitgeverij AtlasContact.

Klik hiervoor zijn website.