Ga naar de inhoud

Dichter in de kas | Dichten in het donker (afgelast)


Wijkdichter Korrewegwijk

Het Groenhuis

Madoerastraat 18, Groningen


do, 21 dec. - 19.00


wegens het weer en de toenemende coronabesmettingen is besloten dit evenement te verplaatsen naar februari. Een nieuwe datum volgt.

Open dichtpodium, Nachtburgemeester Merlijn Poolman, muziek van Fons Herder & wijktheatergroep Goed Begin tijdens de langste nacht van het jaar!

PROGRAMMA

19.00-19.30 – Inloop met muziek in de kas, theater in het donker en kringloopshoppen

19.30 – Opening podium door nachtburgemeester

20.15 – Pauze met muziek

21.00 – Einde

WAAR Het GroenHuis (Madoerastraat 20, Groningen)

Na twee succesvolle edities van Dichter in de kas is het nu tijd voor een derde editie in het donker! Dichter in de kas brengt een ode aan de langste nacht van het jaar. Niemand minder dan de Groningse nachtburgemeester Merlijn Poolman zal de aftrap verzorgen. Kom luisteren naar de mooiste gedichten met een kop warme chocolademelk of glühwein in de sfeervol verlichte kas. Dichters van dienst: Annelie Moolhuizen, RensElisabeth de Vries, Judit Bouman, Karl B. Velthuis , Sacha Landkroon, Cindy Timmers, Janneke Jager, Jaimy Hindriks en Merel Kotterer.

Speciaal voor deze avond opent het GroenHuis de deuren van de kringloopwinkel. Wijktheatergroep Wijktheatergroep Goed Begin neemt het publiek mee in het donker voor een spannend verhaal over de mythe van het kringloopspook. Laat je in de kas verrassen door muziek gemaakt door misschien wel de beste muzikant van de Korrewegwijk: Fons Herder. Hoe dat klinkt? Ontdek het tijdens Dichter in de kas!

Dichter in de Kas is een open podium voor dichters, verhalenvertellers en spoken word artiesten en brengt poëzie dichterbij de wijk. Het GroenHuis is een wijkbedrijf in de Korrewegwijk dat zich richt op duurzaamheid en verbinding in de wijk. Dichter in de kas is een initiatief van Wijkdichter Willemijn van de Walle & het GroenHuis.

Kijk voor actuele informatie bij het facebookevent.