Ga naar de inhoud

De Salon – Pynarello & Maxim Osipov


SPOT Groningen

De oosterpoort

Trompsingel 27, Groningen

29,50


zo, 08 okt. - 15.00


De Salon is een huiskamerconcert en talkshow ineen. De Kleine Zaal van De Oosterpoort wordt omgetoverd tot een sfeervol ingerichte huiskamer, waar gerenommeerde musici de mooiste klassieke werken vertolken en onze presentator in gesprek gaat met een boeiende gast. In oktober schuift schrijver en cardioloog Maxim Osipov aan, terwijl de musici van Pynarello je trakteren op onder meer een prachtige bewerking van Tsjaikovski’s Souvenir de Florence.

Pynarello
Onder aanvoering van violiste Lonneke van Straalen pakken deze muzikale avonturiers het allemaal net even anders aan. Met als resultaat dat eigenlijk iedereen, ongeacht leeftijd en eerdere ervaringen met klassieke muziek kan genieten van frisse, fruitige, energieke en lekker spontane uitvoeringen. Tijdens deze editie van De Salon halen de musici herinneringen op. Zo maakte componist/arrangeur Hugo Bouma in opdracht van Pynarello een bijzondere bewerking van Tsjaikovski’s vierdelige strijksextet Souvenir de Florence, dat klinkt als een zomerse rondreis door het zonovergoten Italië.

Maxim Osipov
Maxim Osipov (Moskou, 1963) is schrijver en cardioloog. Sinds 2007 publiceerde hij meerdere verhalenbundels. Hij won in Rusland verscheidene literaire prijzen en zijn werk is inmiddels in vele talen uitgegeven. Met De wereld is niet stuk te krijgen publiceerde Van Oorschot de eerste Nederlandse vertaling van zijn werk. Eind 2022 verscheen bij dezelfde uitgeverij zijn tweede in het Nederlands vertaalde bundel: Kilometer 101. In maart 2022 ontvluchtte Osipov met zijn familie Rusland. Vanaf september 2022 is hij aangesteld als gastdocent aan de Universiteit Leiden.