Ga naar de inhoud

De Literaire Hemel met Peter Middendorp, Fieke Gosselaar en Marijke van Dorst


De Literaire Hemel

Café de Amer

Amen 20, Amen


vr, 11 mrt. - 20.15


Vrijdag 11 maart keert De Literaire Hemel terug in café De Amer in Amen. ’s Avonds wordt Peter Middendorp geïnterviewd over Neven, een zwartkomische noodlots-roman. Fieke Gosselaar komt praten over Als je ze kent, een intiem verhaal over eenzaamheid en saamhorigheid. En Marijke van Dorst belicht de Utrechtse schrijver C.C.S. Crone (1914-1951). Onlangs verscheen de 8e druk van De schuiftrompet, zijn verzameld proza.
Annette Timmer en Inki de Jonge interviewen de schrijvers. De Jonge vervangt in maart en april haar DvhN-collega Joep van Ruiten. Van Ruiten geniet van groot verlof en wil deze maanden naar eigen zeggen gebruiken voor een wereldreis in en rond de woning. 

Pianist Freek Luik verzorgt de livemuziek.

Peter Middendorp (1971) is schrijver van onder meer de bekroonde romans Vertrouwd voordelig en Jij bent van mij. Sinds 2012 is hij columnist voor de Volkskrant. Vers van de pers is Neven, een overrompelende roman over liefde, verbondenheid, afgunst, wraak en over de vernietigende kracht van schuld.

Fieke Gosselaar (1982) is strafrechtjurist bij de rechtbank in Noord-Nederland. Ze publiceert poëzie en proza in het Nederlands en Gronings. Op 11 maart verschijnt Als je ze kent. Hierin ontmoet de lezer gewone en toch bijzondere mensen uit zomaar een stad. Gosselaar schrijft over het belang van contact met anderen en de manier waarop je leven dat van je naasten beïnvloedt.

C.C.S. Crone (1914-1951) schiep een klein en eigenzinnig oeuvre, dat bestaat uit drie novellen en tien korte verhalen. Hij maakte zelf de selectie voor De schuiftrompet (1947). Deze verzamelbundel is een paar keer herdrukt en leverde hem postuum een bescheiden faam op als ‘de Utrechtse Nescio’. Op initiatief van Croneliefhebber en -kenner Marijke van Dorst is nu de achtste editie van De schuiftrompet uitgebracht.

Zie voor meer informatie www.literairehemel.nl

Toegang: € 18,50, inclusief twee consumpties
Kaartverkoop: reservering@literairehemel.nl