Ga naar de inhoud

De Literaire Hemel met Douwe Draaisma, Aleid Truijens en Herman Sandman & Louis Kelckhoven


De Literaire Hemel

Online


za, 12 feb. - 12.00


De Literaire Hemel komt in februari opnieuw vanuit de bibliotheek in Rolde.

Het programma wordt in losse onderdelen opgenomen die vanaf zaterdag 12 februari te bekijken zijn via de website van De Literaire Hemel.

Joep van Ruiten praat in deze digitale editie met geheugenprofessor Douwe Draaisma over De ivoren cel. In dit boek bundelde Draaisma tachtig herinneringen aan intense ervaringen van schrijvers uit delen van Privé-domein. En hij wijst op een aantal misvattingen over het geheugen. 

Annette Timmer interviewt Aleid Truijens over Leven in de verbeeldingHella S. Haasse 1918-2011. Hierin laat de biograaf zien hoe Haasse het conventionele leven probeerde te leiden dat van haar verwacht werd, terwijl ze haar toevlucht zocht in haar verbeelding.

En samenstellers Louis van Kelckhoven en Herman Sandman presenteren Van de kansel, een bundel met de verzamelde literaire columns van Nanne Tepper. 25 jaar nadat de eerste ‘kansel’ in Nieuwsblad van het Noorden verscheen. 2022 is ook het jaar waarin Tepper 60 zou zijn geworden, ware het niet dat hij tien jaar geleden in Groningen overleed. Drie kroonjaren op een rij waren voor uitgeverij kleine Uil reden voor een mooie heruitgave.

Vanaf zaterdag 12 februari zijn gesigneerde exemplaren van de besproken boeken te koop bij Van der Velde Assen.