Ga naar de inhoud

De Literaire Hemel

Met Cobi van Baars, Joke Hermsen en Martine Bakker


Stichting Literaire Activiteiten in Drenthe

Café de Amer

Amen 20, Amen

18,50


vr, 10 nov. - 20.00


Vrijdag 10 november praten Annette Timmer en Joep van Ruiten in café De Amer in Amen met twee schrijfsters over hun nieuwste boek en met een gast over het werk van een overleden schrijfster.

Cobi van Baars schreef ‘De onbedoelden’, een alom geprezen en aangrijpende roman

die is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Een tweeling, onbedoeld geboren uit een kortstondige affaire, komt terecht in twee adoptiegezinnen. Op hun 21ste vinden de zussen elkaar terug. Samen gaan ze op zoek naar wie hen scheidden en naar wat hen verbindt. Nature en nurture, noodlot en toeval. 

Joke Hermsen vraagt zich in haar filosofisch memoir ‘Onder een andere hemel’ af waar we nog thuis kunnen zijn in de wereld. Al reizend, onder meer in de voetsporen van Van Gogh in Drenthe, en lezend bij denkers en dichters komt ze er achter waar haar heimwee vandaan komt en wat thuis voor haar betekent.

Hannemieke Stamperius, pionier in de feministische literatuur, overleed op 22 november 2022. Onder de naam Hannes Meinkema brak zij een halve eeuw geleden door met ‘En dan
is er koffie’. Deze roman over vrije seks, blowen en ingewikkelde familierelaties wordt nu opnieuw uitgegeven. Martine Bakker, één van haar petekinderen, had een bijzondere relatie met de schrijfster.

De muziek wordt verzorgd door Jazzenzo.
Boekhandel Van der Velde uit Assen is aanwezig met een stand