Ga naar de inhoud

De Literaire Hemel

Met Alexander Nieuwenhuis, Koen Schouwenburg en Mirjam van Hengel


Stichting Literaire Activiteiten in Drenthe

Cafe de Amer

Amen 20, Amen

18,50


vr, 10 feb. - 20.15


Een gesprek over twee romandebuten en een relatief onbekende schrijfster

Vrijdag 10 februari is Alexander Nieuwenhuis te gast in De Literaire Hemel. Hij is journalist, essayist en wildernisgids. In zijn romandebuut ‘Winterthur’ wordt de vraag gesteld hoe
om te gaan met de dreigende klimaatramp. Het is een illusie te denken dat de wetenschap alle problemen op kan lossen als de juiste informatie bekend is. “De ideeënrijkdom maakt het een uiterst prikkelende, beklijvende roman,” schreef NRC.

Koen Schouwenburg is geboren in Assen en woont in Groningen. Hij debuteert als romanschrijver met ‘Waar zijn de dagen voor.’ Hoofdpersoon Daan komt door paniek-aanvallen nauwelijks meer buiten en verschuilt zich in een bunker met boeken.

Biograaf Mirjam van Hengel kroop onder de huid van Dola de Jong, die 20 jaar geleden overleed. De Jong schreef kinderboeken, romans, columns en recensies. Van Hengel verdiepte zich in de omstandigheden die haar schrijverschap bepaalden: haar tragische jeugd, het trauma van de Holocaust, haar moeilijke positie als schrijvende vrouw en als nieuwkomer in New York.

De schrijvers worden geïnterviewd door Annette Timmer en Joep van Ruiten.
Charlotte de Wolff speelt piano.

Terug