Ga naar de inhoud

De Literaire Hemel

Met Frank Nellen, Mary Kemperink en Kester Freriks


Stichting Literaire Activiteiten in Drenthe

Cafe de Amer

Amen 20, Amen

18,50


vr, 08 mrt. - 20.00


Vrijdag 8 maart wordt Frank Nellen geïnterviewd over ‘De onzicht-baren’. Nellen verdiepte zich voor deze roman in het Oekraïne onder Sovjetbewind. ‘De onzichtbaren’ gaat over mensen die onder de voet gelopen worden door het systeem. De roman kreeg alom lovende recensies, heeft de Nederlandse Boekhandelsprijs 2024 gewonnen en staat op de longlist van de Libris Literatuurprijs.
 
Mary Kemperink schreef ‘Anders dan de anderen’ over homo-seksualiteit op het snijvlak van literatuur en wetenschap. In haar boek laat zij zien hoe er in West-Europa vanaf de negentiende eeuw een beeld ontstond van homoseksualiteit als een bijzondere identiteit: homoseksuele mannen en vrouwen waren ‘anders’ dan ‘gewone’ mensen. Met dit beeld waren allerlei stereotypen en vooroordelen gemoeid. Veel daarvan werken door tot op de dag van vandaag.
 
Kester Freriks is al heel lang gefascineerd door leven en werk van Maria Dermoût. Deze schrijfster werd geboren op Java. In 1910 vertrok ze met haar man naar Ambon op de Molukken, waar ze de inspiratie vond voor haar roman ‘De tienduizend dingen’(1955). Dit meesterwerk uit de Nederlands-Indische literatuur met internationale klassieke status is opnieuw uitgegeven.

De schrijvers worden geïnterviewd door Annette Timmer en Joep van Ruiten.
Boekhandel Van der Velde uit Assen is aanwezig met een stand.