Ga naar de inhoud

Cindy Zhu Huijgen over ‘Dit is ook China’

Interview door Britta van Bergeijk


Walter's Bookshop

Walter's Bookshop

Oude Kijk in 't Jatstraat 10, Groningen

0,-


za, 18 mei - 15.00


Op zaterdag 18 mei is Trouw-correspondente Cindy Zhu Huijgen ‘s middags te gast in Water’s Bookshop, Oude Kijk in ‘t Jatstraat 10, om te spreken over haar boek ‘Dit is ook China’.  Cindy Zhu Huijgen werd als baby uit China geadopteerd en verhaalt in dit boek over haar adoptiegeschiedenis en haar ervaringen in China als correspondente. Zij wordt geïnterviewd door Britta van Bergeijk.

Huijgen werd als baby uit China geadopteerd. Uit nieuwsgierigheid naar haar geboorteland werd ze er correspondent. Met het uiterlijk waarmee ze als kind in Nederland gediscrimineerd werd, wint ze als journalist het vertrouwen van de gewone Chinees, van activist tot partijlid. Huijgen kan daardoor dicht bij het nieuws komen. Met iedere ontmoeting groeit het besef dat zij het leven had kunnen leiden van de mensen die zij in China spreekt. Ze verlangt ernaar om meer te weten te komen over haar eigen adoptiegeschiedenis. In haar geboorteplaats vindt ze antwoorden over haar afkomst. Dit boek gaat voorbij aan het beeld dat men in het Westen van China heeft, en laat zien het wat het óók is: een land met ruimte voor liefde, kunst en dromen.

Cindy Zhu Huijgen

Cindy Zhu Huijgen werd in 1993 uit China geadopteerd door een Nederlands gezin. In 2019 verhuisde ze naar Beijing om daar als correspondent aan de slag te gaan voor Nederlandse media. Ze was de eerste Nederlandstalige journalist die in Wuhan verslag deed van de coronapandemie. Huijgen werkte als journalist voor onder andere Trouw en VPRO Bureau Buitenland.

Aanvang 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur
Aanmelding onder info@godertwalter.nl, 050 312 25 23 of in een van onze beide winkels.
Toegang: gratis