Ga naar de inhoud

Broodje met… Vraauwlu, Groninger vrouwen in de geschiedenis

Met Iris van den Brand en Sanne Meijer


Geboekt in Haren

Ons Centrum Kerkstraat

Kerkstraat 2B, Haren

7,-


do, 26 okt. - 12.00


In de geschiedschrijving is de rol van vrouwen altijd onderbelicht  gebleven. Maar het tij is gelukkig langzaam aan het keren. Dit boek zet  Groninger vrouwen op het voetstuk dat ze verdienen. Het gaat om vrouwen  die pionierden in de muziek, de wetenschap, de kunst, de politiek of het  activisme – en niet zonder uitdagingen.

Deze geschiedenis wordt levendig gepresenteerd: wandel- en  fietsroutes voeren de lezers langs locaties die een belangrijke rol  speelden in het leven van Groninger vrouwen. Dit boek is bedoeld voor  een zo breed mogelijk publiek: voor vrouwen en mannen, voor jong en oud,  voor kenners maar dus ook voor iedereen die geïnteresseerd is.

Iris van den Brand (1994) en Sanne Meijer (1993) zijn jonge historici. Ze publiceerden al eerder artikelen en  brochures over historische onderwerpen. De publicatie van dit boek gaat  vergezeld met diverse lezingen. Vanaf februari 2023 wordt Vraauwlu ook een tentoonstelling in het Museum aan de A..

Johanna Ader-Appels, Hennah Buyne, Betsy Bakker-Nort, Julia Culp,  Winie Evers-Dijkhuizen, Line Huizenga-Onnekes, Albarta ten Oever, Etta  Palm, Cato Pekelharing-Doijer, Annette Versluys-Poelman, Aletta Jacobs  en heel veel meer