Ga naar de inhoud

Boëthius – Muziek, filosofie en poezië


Renger Koning, Mathidle van Wijnen en Rhodes Selhorst


zo, 24 okt. - 15.00

12,50


zo, 31 okt. - 15.00

12,50


vr, 05 nov. - 15.00

8,-


Ze kregen ook door COVID-19 nieuw actualiteit: de gedachten van de klassieke Romeinse denker Boëthius. Geïnspireerd door de legendarische in gevangenschap geschreven: De consolatione philosophiae (Vertroosting van de wijsbegeerte) uit 525 is dit Boëthius in concert. Celliste Mathilde van Wijnen, violiste Rhodes Selhorst en componist Renger Koning nemen je op zondag 24 oktober, zondag 31 oktober en 5 november mee op een poëtisch en filosofisch getint muziekproject.

Met composities voor strijkinstrumenten van Pēteris Vasks, Calliope Tsoupaki, Kate Moore en Francisco del Pino gaat de muziek terug naar de “harmonie der sferen” van Boëthius.

De live uitgevoerde muziek mengt zich subtiel met podcast-achtige soundscapes met teksten van Boëthius over isolatie en verstilling in tijden van crisis.

En dan vooral de betekenisvolle rol die filosofie en muziek kunnen spelen om daar als mens mee om te gaan. Wil jij hierbij aanwezig zijn? Koop dan snel een kaartje! Vanwege de corona maatregelen is het aantal zitplaatsen namelijk beperkt.