Ga naar de inhoud

Boekpresentatie Mythisch Drenthe van Sander Blom


Van der Velde Assen

Van der Velde

Kruisstraat 30 - 34, Assen


zo, 27 mrt. - 14.00


Op zondagmiddag 27 maart wordt na het succes van Mythisch Groningen het nieuwe boek van Sander Blom Mythisch Drenthe. – 50 fabels, feiten en volksverhalen in tekst en beeld bij ons gepresenteerd. Ook de provincie Drenthe kent tal van bijzondere fabels, volksverhalen en historische anekdotes. Aansluitend is er alle tijd om vragen te stellen aan de schrijver en uw boek te laten signeren.

De boekpresentatie is van 14.00 uur tot 16.00 uur (inloop 13.30 uur). Entree is gratis (inclusief consumptie). Aanmelden verplicht via assen@boekhandelvandervelde.nl of via 0592-317519.

Mythisch Drenthe. – 50 fabels, feiten en volksverhalen in tekst en beeld

Ken je het Mirakel van Diever? Weet je waarom inwoners van Meppel ook wel Muggen worden genoemd? Of ben je bekend met de vele legendes rondom juffers in de provincie Drenthe?

Mythisch Drenthe bundelt vijftig van deze mythes, legendes en onbekende stukjes geschiedenis. Blom verzamelde ze op vijftig locaties verspreid over de hele provincie. Ze komen samen in een prachtig uitgevoerd boek, vol schitterende foto’s en verrassende verhalen. Een prachtboek over Drenthe wordt dit, niet alleen voor de bewoners, maar zeker ook voor de talrijke bezoekers van deze avontuurlijke provincie. Van legendarische grensgeschillen tot verloren schatten. En van plaggenhutten tot hunebedden. Over heksen, reuzen en duivels.

Alles komt met prachtige foto’s en opmerkelijke verhalen tot leven in Mythisch Drenthe. Bekende namen komen voorbij, zoals het meisje van Yde, Ellert en Brammert, Napoleon en Vincent van Gogh. Daarnaast ontdek je middels dit boek de grafheuvels in Drenthe, de Koloniën van Weldadigheid, het oorlogsvliegveld bij Norg en bijvoorbeeld de legende Tjakko. Net als bij het boek over Groningen nodigt deze uitgave de lezer nadrukkelijk uit er zelf opuit te trekken en al deze locaties en verhalen in de provincie te ontdekken

Laat je door de foto’s en verhalen uitnodigen om zelf erop uit te trekken en Drenthe te ontdekken in al haar pracht!

Sander Blom

Sander Blom (1993) groeide op in Winschoten, Oost-Groningen, en begon op zijn zestiende met het schrijven van boeken. Hij studeerde af aan de hbo-opleiding Communicatiesystemen in Groningen en volgde een vakopleiding scenarioschrijven in Amsterdam. Naast zijn werk als auteur runt hij een videoproductiebedrijf en is hij actief als schrijver en regisseur van (korte) speelfilms.