Ga naar de inhoud

Boekenweek: Lucas Zandberg signeert


Godert Walter

Godert Walter

Oude Ebbingestraat 53, Groningen


vr, 15 apr. - 16.00


Op vrijdag 15 april is schrijver Lucas Zandberg bij ons te gast om zijn nieuwe roman De geschiedenis van mijn onvoorstelbare ouderdom te signeren. De sessie start om 16.00 uur en vindt plaats achter in de winkel.
U kunt het boek alvast telefonisch via 050 312 25 23, per mail info@godertwalter.nl of in onze webshop reserveren.

De geschiedenis van mijn onvoorstelbare ouderdom

Renée, verarmde telg uit een voornaam geslacht, leidt samen met haar gezin een teruggetrokken bestaan op het Franse platteland. Ze lijkt als twee druppels water op haar moeder Hélène. Als deze onverwacht sterft bedenkt Renée met haar man een plan. Ze doen alsof niet Hélène maar Renée zelf is overleden. Renée neemt de identiteit van haar moeder aan, zodat het echtpaar geen erfbelasting hoeft te betalen. Het lijkt een briljant idee. Maar ze voorziet niet dat er geen weg terug is. Ze zal de rest van haar lange leven met de gevolgen moeten leven.

Lucas Zandberg (1977) debuteerde in 2007 met de historische roman Mijn leven is van mij. In 2010 verscheen De laatste maîtresse, een historische roman over een courtisane aan de vooravond van de Franse Revolutie. De anderhalf jaar later verschenen biografische roman Mayling gaat over de invloedrijke echtgenote van de Chinese nationalistische politicus Chiang Kai-Shek en vormt een venster op de geschiedenis van China in de twintigste eeuw. In 2015 verscheen De vergeten prins, geïnspireerd op het leven van Wiwill, de jong gestorven halfbroer van koningin Wilhelmina. De rendementsdenker uit 2017 is mede gebaseerd op Lucas’ eigen ervaringen in het onderwijs. Deze hilarische satirische roman werd in 2019 bewerkt voor het theater. In 2019 verscheen ook het bijzonder goed ontvangen Keizerlijk geel, dat is gebaseerd op het leven van Cixi, een 19e-eeuwse concubine die het tot regentes van China schopte.

Datum: Vrijdag 15 april
Plaats: Boekhandel Godert Walter
Aanvang: 16.00 uur