Ga naar de inhoud

Boekenweek: David van Reybrouck over ‘Revolusi’


Van der Velde

Van der Velde

Kruisstraat 30 - 34, Assen


zo, 10 apr. - 20.00


Op zondagavond 10 april is David van Reybrouck te gast bij Van der Velde Boeken Assen om over zijn meest recente boek Revolusi te vertellen. In wat beloofd een boeiende avond te worden, zal hij dieper ingaan op de achtergronden van zijn boek over de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. Uiteraard krijgt ook u de kans om uw vragen te stellen aan de schrijver en uw boek te laten signeren.

Revolusi is het eerste boek dat de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd lostrekt uit het nationale perspectief en het belang ervan toont als mondiale gebeurtenis. Daarbij neemt Van Reybrouck duidelijke standpunten in en schroomt niet om de feiten zonder opsmuk te presenteren.

Entree: € 7,50 (inclusief consumptie)/ Aanmelding verplicht via Assen@boekhandelvandervelde.nl of via 0592-317519

Revolusi. Indonesië en het ontstaan van de moderne wereld

Vijf jaar werkte Van Reybrouck aan Revolusi. Hij interviewde bijna tweehonderd mensen, de laatste nog levende getuigen van de onafhankelijkheidsstrijd. Ook in Nederland bracht zijn onderzoek tal van nieuwe verhalen aan het licht. De veelheid aan perspectieven en herinneringen weeft Van Reybrouck samen tot het aangrijpende verhaal van de Indonesische onafhankelijkheid. Zo toont hij hoe een nieuwe wereld vorm kreeg: in bloed, in pijn, met hoop. Deze persoonlijke noot maakt het boek extra leesbaar en geeft de lezer inzicht in de denkwijze en persoonlijke ervaringen van de mensen die het echt hebben meegemaakt.

David van Reybrouck

David van Reybrouck is een vermaard Belgisch cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver. Hij won al diverse belangrijke onderscheidingen voor zijn werken, waaronder de AKO Literatuurprijs en de Libris Geschiedenisprijs voor zijn toonaangevende boek Congo. Ook het langverwachte, monumentale werk Revolusi staat inmiddels op de shortlist voor de Geschiedenisprijs.