Ga naar de inhoud

BoekenFEST

Met Nico Dijkshoorn, Judith Koelemeijer en Tim Knol


DNK

DNK

Weiersstraat 1, Assen

12,50


za, 04 mrt. - 19.30


De Boekenweek komt er weer aan en dat betekent dat het bij DNK tijd is voor feest: het BoekenFEST! Ben jij klaar om je te laten inspireren en verwonderen binnen het thema van de Boekenweek ‘Ik ben alles’? Dan mag je deze avond zeker niet missen: hét ultieme voorproefje op de Boekenweek. Kruip in de huid van de meest uiteenlopende personages of juist in die van de schrijvers zelf. Tijdens het BoekenFEST kan jij je verplaatsen in wie je maar wilt zijn! Drie bekende schrijvers verschijnen ten tonele om jou mee te voeren met de meest boeiende verhalen en personages in de theaterzalen van DNK. Dit jaar geen keuzestress: Je hoeft niet tussen de schrijvers te kiezen en kan alle optredens bezoeken. Naast de optredens van de schrijvers zijn er allerlei leuke activiteiten te bezoeken in het sfeervolle Theatercafé. Natuurlijk mag een echte afterparty niet ontbreken deze avond, die vindt dan ook plaats op het toneel van de Grote Zaal met spetterende livemuziek.

De optredens

Nico Dijkshoorn en The Hank Five
Het BoekenFEST wordt geopend door niemand minder dan columnist, dichter, schrijver, theatermaker en muzikant Nico Dijkshoorn en zijn band The Hank Five. Dijkshoorn vertelt over zijn boek ‘Bijna op de radio’ – een verhaal over een band die nooit geschiedenis schreef – en speelt samen met Fred van Klaveren (bas) en Herman Klaassen (drums) een aantal nummers. The Hank Five zal tevens de muzikale omlijsting van de afterparty verzorgen.

Judith Koelemeijer
Ook schrijfster Judith Koelemeijer maakt haar opwachting tijdens het BoekenFEST. Zij neemt je mee in het verhaal van Etty Hillesum, waar ze een biografie over schreef. Wie was deze vrouw eigenlijk, die miljoenen lezers geïnspireerd heeft met haar dagboeken en brieven? ‘Etty Hillesum – Het verhaal van haar leven’ beschrijft de meeslepende geschiedenis van een jonge, gepassioneerde Nederlands-Joodse vrouw die ook onder de meest gruwelijke omstandigheden (ze belandde uiteindelijk in Auschwitz) trouw bleef aan haar idealen en zichzelf. Judith Koelemeijer wist een schat aan nog onbekend materiaal te verzamelen voor deze biografie waarin zij een verrassend nieuw perspectief geeft op Etty’s rusteloze jeugd, haar linkse studentenjaren en haar uiteindelijke keuze om ‘het lot van haar volk te delen’ en niet onder te duiken.

Tim Knol
Wie ook niet mag ontbreken tijdens het BoekenFEST’23 is singer-songwriter én schrijver Tim Knol. Afgelopen jaar schreef hij samen met Nico Dijkshoorn het boek ‘Lichtjaren beter’. Tijdens het BoekenFEST wordt Knol geïnterviewd over dit verhaal en geeft hij het publiek een inkijkje in het leven van een muzikant. In ‘Lichtjaren beter’ kijkt Tim terug op het afgelopen decennium. Een verhaal over jezelf heruitvinden, inspiratie, over levenslust, vriendschap en vooral over muziek.