Ga naar de inhoud

Blikopener festival


Blikopener festival

Zeefgebouw Suikerfabriek

Suikerlaan 20, groningen

Pay what you can


vr, 07 jun. - 18.30


za, 08 jun. - 18.30


BLIKOPENER is niet een festival zoals je dat kent. Het is meer een beweging van mensen, organisaties en kunstenaars die samen een eerlijkere wereld willen. Met het festival vragen we aandacht voor waar het mis gaat in de samenleving. Steeds meer mensen komen tegenover elkaar te staan en lopen tegen systemen aan. Inspirerende kunstprojecten laten tijdens het festival zien wat we daar aan kunnen doen.

Met verbeeldingskracht moedigen we iedereen aan om de wereld op een nieuwe manier te bekijken. We brengen bewoners en gemeenschappen uit de omgeving, makers, organisaties en beleidsmakers samen. Ons doel? Dialoog, inspiratie en actie bevorderen.

Blikopener duikt in de openbare en private ruimtes van Groningen. Er is een wachtkamer met verhalen van ervaringsdeskundigen uit de zorg en kunstenaar en social designer Madelinde Hageman zoekt naar een taal voor eenzaamheid. Muziek is er van Jooz, Hang youth en Wolfskers. Je kan voor een kaartje een bedrag tussen de €5,- en €40,- betalen. Een eerlijke ticketprijs is €15,-