Ga naar de inhoud

Biograaf Geke van der Wal over Guus Belinfante

Interview door Arjen Dijkstra


Boekhandel Boomker

Boekhandel Boomker

Raadhuisplein 7, Haren

0,-


zo, 29 okt. - 15.00


Auteur Geke van der Wal wordt over deze biografie geïnterviewd door historicus Arjen Dijkstra.

Zondagmiddag 22 oktober komt journaliste Geke van der Wal bij Boomker  vertellen over jurist Guus Belinfante (1911-2000). Dit naar aanleiding  van haar recent verschenen en lovend ontvangen biografie van hem, In plaats van woede

Guus  Belinfante was een vooruitstrevend jurist, tv-rechter en begaafd  docent. In het protestjaar 1968 werd hij rector magnificus van de  Universiteit van Amsterdam, maar bleek niet opgewassen tegen de  rebellerende studenten. Ontgoocheld verliet hij het toneel, waarna diep  weggestopte oorlogsherinneringen loskwamen. Later keerde Belinfante  terug in het openbare leven met een toonaangevende studie over de  naoorlogse berechting van politieke delinquenten: In plaats van  bijltjesdag.

Geke van der Wal

Geke  van der Wal is journalist. Ze werkte voor de Volkskrant en De Groene  Amsterdammer. Als freelancer nam ze voor verschillende kranten en bladen  lange interviews af met politici en schrijvers. Ze was tevens directeur  van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. In 2016 verscheen  haar veelgeprezen biografie Rob van Gennep. Uitgever van links  Nederland.