Ga naar de inhoud

Bij de strot

Sydney Lowell, Xillan, Art Srisayam, Jasper Albinus, Esohe Weyden en Betül Sefika


Podium Zuidhaege

Podium Zuidhaege

Zuidhaege 2, Assen

12,50


vr, 05 jul. - 19.00


Bij de Strot is het festival waar woordkunstenaars het podium betreden om ons te inspireren, ontroeren en verrassen met spoken word, muziek en visuals binnen een bepaald thema. Bij de Strot is op vrijdag 5 juli 2024.

Progamma

Lin An Phoa is de curator van de 3rde editie. Op haar uitnodiging komen Sydney Lowell, Xillan, Art Srisayam, Jasper Albinus, Esohe Weyden en Betül Sefika naar Assen.

Lin An vertelt:

“If history doesn’t give us answers, perhaps artists can”, zegt storyteller en choreograaf Faustin Linyekula.

Niet alle verhalen zijn gedocumenteerd en terug te vinden in naslagwerken of archiefkasten. Sommige verhalen leven in de schaduw, in de ruimtes tussen generaties, in doorgegeven voorwerpen. Vooral verhalen van onderdrukking, uitsluiting en weerstand zijn vaak eenzijdig en onvolledig gerepresenteerd. Waar is de andere kant gebleven? Er is steeds meer bekend over onverwerkte ervaringen die zich in het lichaam nestelen en van generatie op generatie worden doorgegeven. Kunnen we dan via onze lichamen dan ook leren over onze geschiedenis? Welke verhalen dragen we, bewust en onbewust, met ons mee? Hoe krijgen we toegang tot verhalen die al generaties lang verzwegen zijn en wat gebeurt er als we ze te lang laten liggen?