Ga naar de inhoud

Beste Groninger Boekenfeest

Welke boeken worden verkozen tot Beste Groninger Boek van 2024?


NOORDWOORD

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen

0,-


za, 25 mei - 20.00


NOORDWOORD zet Groningse schrijvers graag in de schijnwerpers en wil laten zien hoeveel moois en waardevols de Groninger literatuur en cultuur te bieden hebben. Daarom reiken zij sinds 2010 ieder jaar de prijs voor het Beste Groninger Boek uit. De prijzen worden ook dit jaar uitgereikt tijdens het Beste Groninger Boekenfeest op zaterdag 25 mei in Forum Groningen. Dit feest is niet alleen voor de genomineerden en hun genodigden, maar voor iedereen die van goede boeken houdt.

Het wordt een feestelijke, gezellige avond met drankjes en lekkere hapjes, gesprekken met de genomineerde schrijvers en vooral veel ruimte om bij te praten en te netwerken. Tussen het borrelen door krijgen de tien genomineerde schrijvers nieuwsgierige vragen voorgeschoteld. De schrijvers lezen elk ook een fragment uit eigen werk voor. Verder is er een optreden van woordkunstenaar, zangeres en cabaretière Janneke Jager. 

Jury
De shortlist van 10 genomineerden voor het Beste Groninger Boek van 2024 is bekend. Uit totaal 49 inzendingen maakte de jury een selectie, vijf voor fictie en vijf voor non-fictie. De jury bestaat uit Annemarie van Buuren (fotograaf), Nick Everts (theoloog), Maaike Molhuysen (zelfstandig literair redacteur en schrijfcoach), Anneke Tiddens (adviseur taal als basis bij Biblionet Groningen) en Ben Westerink (winnaar non-fictie Beste Groninger Boek 2023). Tijdens het Boekenfeest worden de twee winnende boeken bekendgemaakt. 

Meer informatie over de prijs en de genomineerde boeken vind je hier.