Ga naar de inhoud

Bert Wagendorp over ‘Phoenix’ (afgelast)


Boomker

Boomker

Raadhuisplein 7, Haren


vr, 25 mrt. - 19.30

7,-


Dit optreden gaat niet door. De organisatie zoekt een nieuwe datum

Phoenix, de nieuwste roman van Bert Wagendorp, is een zinderende roman over landverhuizers, diepe vriendschap, het noodlot en de tragische gebeurtenissen in het Amerika van de tweede helft van de negentiende eeuw. Phoenix is het eerste deel van een trilogie, gebaseerd op waargebeurde feiten. Coen Peppelenbos interviewt Wagendorp bij Boekhandel Boomker.

Winterswijk, 1847. Abel Sikkink is acht jaar oud als zijn ouders besluiten te emigreren naar Amerika. Maar het noodlot slaat toe en het schip waarmee ze naar hun eindbestemming varen, de Phoenix, vergaat. Abel overleeft als enige uit het gezin de ramp. Hij groeit op in een klein dorp in Wisconsin, tot hij zijn vleugels uitslaat en zijn vriend Kalle achter nareist, die in New York carrière maakt als fotograaf. Daar opent zich een nieuwe wereld. Zo kruisen krantentycoon Gordon Bennett van The New York Herald, dichter Walt Whitman, actrice Ada Clare en de abolitionist John Brown zijn pad. Het is de vooravond van de Amerikaanse Burgeroorlog en Abel bereidt zich voor op een nieuwe rol: die van oorlogsverslaggever. Intussen blijft hij geobsedeerd zoeken naar de verantwoordelijken voor de ondergang van zijn familie.  

Bert Wagendorp (Groenlo, 1956) schrijft sinds 2006 driemaal per week een nieuwscolumn voor de Volkskrant. Zijn debuutroman, De proloog, verscheen in 1995. In 2013 brak hij door met Ventoux, dat werd verfilmd door regisseur Nicole van Kilsdonk. Hierna schreef hij met zijn dochter Hannah het Vader & Dochter boek. In 2017 verscheen de roman Masser Brock. Ferrara, het vervolg op Ventoux, verscheen in het voorjaar van 2019.

Aanmelden kan online op de website van Geboekt in Haren.