Ga naar de inhoud

Arthur Japin bij Flanor


Literaire Studentenvereniging Flanor

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen

10,-


di, 13 sep. - 20.00


Flanor is de enige onafhankelijke literaire studentenvereniging van Nederland.

En ze hebben mooie lezingen voor je klaarstaan! In augustus komt Tommy Wieringa langs en in september bezoekt Arthur Japin de lezing.

Arthur Japin – Dinsdag 13 september

Japin heeft twee jaar Nederlandse Taal- en Letterkunde gestudeerd in Amsterdam en ging vervolgens naar de Theaterschool. Na zijn afstuderen speelde hij onder andere bij Toneelgroep Centrum en de Theaterunie, maar verruilde deze carrière voor het schrijverschap toen hij het historische verhaal van twee Afrikaanse prinsen die in het negentiende-eeuwse Nederland werden opgevoed tegenkwam. Na tien jaar onderzoek in Afrika, Weimar en Indonesië publiceerde hij zijn tweede werk, de roman De zwarte met het witte hart, waarmee hij wereldwijd doorbrak. Na dit werk volgde veel meer: niet alleen romans, maar ook korte verhalen, toneelstukken en een enkel filmscenario voegde Arthur toe aan zijn oeuvre.

De Flanor lezingen zijn niet langer alleen voor studenten! Flanor ervoor gekozen dat vanaf maart 2022 iedereen welkom is. Dus of je nu oud of jong bent, student of niet, iedereen kan aanschuiven!