Ga naar de inhoud

Antiklimax – Hamlet versus Don Quixote


Grand Theatre

Grand Theatre

Grote Markt 35, Groningen

17,-


wo, 07 jun. - 20.00


do, 08 jun. - 20.00


We zijn allemaal nogal veel met onszelf bezig. We zijn onzeker, twijfelen aan de wereld, onszelf, aan goed en kwaad – we turen in het duister en hopen daar iemand te zien die op ons wacht, maar het blijft stil. En ondertussen branden de bossen af, de zeespiegel stijgt, de ongelijkheid groeit. Om wat voor helden vraagt deze wereld?

Na de geslaagde bewerking van Peer Gynt trekken de makers van Antiklimax opnieuw twee grootheden uit de westerse literatuurgeschiedenis naar het hier en nu. Een duel tussen Hamlet en Don Quixote – tussen hoofd en hart, tussen egoïsme en idealisme.

Evalinde Lammers en David Westera gaan op zoek naar de Hamlet en Don Quixote in zichzelf, zich wentelend in geschiedenis en fictie, worstelend met zichzelf en het publiek, zoekend naar een uitweg in een wereld waar de geschiedenis terug is van nooit weggeweest.

Wie te zijn, wie niet te zijn? Is ‘t nobeler de slagen en stoten van het noodlottig toeval – getroost en gesterkt door onze idealen – te bevechten, of muitend aan de vloed van moeilijkheden een eind te maken – te sterven, slapen… oftewel: to Hamlet or to Don Quixote… That’s the question!