Ga naar de inhoud

Annemiek Lely en Het koffertje van oom Tom


Geboekt in Haren

Grand café Westerholm

Irenelaan 1, Haren

7,-


vr, 19 mei - 15.00


Annemiek Lely komt er op haar 29ste achter dat haar oudoom, verzetsstrijder Thomas Haulog Navis, zelf niet ouder dan 30 geworden is. Ze duikt in de geschiedenis van het verzet in de jaren ’40. Zij vertelt daar over op vrijdagmiddag 19 mei in Grand café Westerholm aan de Irenelaan 1 in Haren.

In een tijd waarin de samenleving door een pandemie in beslag wordt genomen, duikt Annemiek Lely in de geschiedenis van haar oudoom Tom Navis? Wat waren zijn beweegredenen om in het verzet te gaan? Ze dook in de archieven, sprak met familieleden en bezocht plekken die voor Tom belangrijk waren. Stukje bij beetje reconstrueerde ze zijn levensverhaal, dat eindigde in concentratiekamp Natzweiler-Struthof.

Haar onderzoek laat haar nadenken over wie zijzelf als dertiger is. Wat is haar positie in de maatschappij? Wat zijn haar idealen en wanneer voelt zij de noodzaak om zich ergens over uit te spreken? Daarnaast wordt ze geconfronteerd met diverse vormen van verzet in de huidige tijd. Wanneer roept verzet bewondering bij haar op en wanneer weerstand? Is iedere verzetsstrijder een held?

In ‘Het koffertje van oom Tom’ volgt Annemiek de sporen van haar oudoom en ze buigt zich over het concept ‘verzet’.

Annemiek Lely over ‘Het koffertje van oom Tom’

Vrijdag 19 mei 2023, 15:00-16:30 uur, Grand café Westerholm, Irenelaan 1, Haren

Entree: € 7,00, inclusief koffie/thee; bewoners Westerholm € 5,00

Aanmelden tot 17 mei 2023 kan alleen maar via bijgaande link: https://www.supersaas.nl/schedule/geboekt/GEBOEKTINHAREN

Men kan alleen per pin betalen bij binnenkomst.