Ga naar de inhoud

Alejandra Ortiz bij Flanor


Literaire Studentenvereniging Flanor

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen

12,50


di, 18 jun. - 20.00


Flanor is een onafhankelijke literaire studentenvereniging uit Groningen met ongeveer 200 leden, afkomstig uit vrijwel alle studierichtingen. Flanor organiseert het hele jaar schrijversavonden en lezingen. 

Deze avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Daarnaast heeft Flanor verschillende leesgroepen en andere gezellige activiteiten. Kom gerust eens langs, iedereen is van harte welkom!

Alejandra Ortiz

Alejandra Ortiz (39) is auteur van de autobiografie De waarheid zal me bevrijden

Ze is een trans vrouw en vluchteling uit Mexico en schreef haar boek over de ontberingen en tegenspoed die ze doorstaan heeft in haar zoektocht naar vrijheid. Het boek is verdrietig, maar ook vol doorzettingskracht en levenslust. 

Alejandra zet zich momenteel in voor het welzijn van trans vluchtelingen in Nederland. Ze heeft een taalhuis opgezet, symposia georganiseerd en meegeschreven aan onderzoeksrapporten. Voor haar werk ontving zij de Winq Community Award 2023.

Deze lezing is in het Engels. 

Flanor

Een kop thee, een lekker zittende stoel en een goed boek. Het woord ‘literair’ heeft veel betekenissen binnen Flanor. Fantasyboeken, coming-of-age-verhalen, graphic novels, maar ook hoogstaande Nederlandsche schrijverij of obscure literatuur van verre plekken, het wordt allemaal gelezen binnen Flanor. Laat je niet afschrikken door aantallen pagina’s of schrijvers met lange namen. Lezen is voor iedereen! 

Voor wie niet genoeg kan krijgen van lezen en schrijven nodigt Flanor elke maand een spreker uit. Tot nu toe ontvingen we schrijvers als Buddy Wakefield, Jeff Vandermeer, Jan Terlouw, Ronald Giphart, Raoul de Jong, Remco Campert, Hanna Bervoets, Jacques Vriens, Connie Palmen, John Flanagan en vele anderen. 

Meer over Flanor