Ga naar de inhoud

26e jaarlijkse Dickenslezing: Een lesje vloeken zoals alleen Dickens dat kon

Door Elske Maasbommel


Geboekt in Haren

Forum Bibliotheek

Brinkhorst 3, Haren

8,-


zo, 04 feb. - 14.30


Charles Dickens schreef over ernstige onderwerpen, zoals armoede en de maatschappij. Zijn stijl was echter niet altijd even ernstig; hij schreef satire, gebruikte veel woordspelingen, en hield van overdrijvingen. Voor iemand die bekend stond om zijn prachtige literaire stijl konden hij en zijn personages zich behoorlijk kwaad maken over dingen. Zelfs mensen uitschelden of voor de vreselijkste dingen uitmaken deed hij op zijn eigen onnavolgbare manier, die zelfs door de beugel kon in die keurige Victoriaanse maatschappij. Hoe deed hij dat dan? Een lesje vloeken zoals alleen Dickens dat kon.

Angliste Elke Maasbommel koos dit bijzondere thema voor de lezing. Muzikale medewerking van Hans Buitenhuis en Frits Kalmeijer met trekzak en viool.

Elke Maasbommel (Kollum, 1991) studeerde Engelse  Literatuur en Cultuur in Groningen, met een speciale interesse in  klassieke kinderliteratuur. Ze is werkzaam als docent Engels aan het  Parcival College in Groningen, waar ze – met wisselend succes – probeert  haar leerlingen liefde voor literatuur bij te brengen. Ze is actief op  haar blog the-openbook.com,  waar ze schrijft over de boeken die ze gelezen heeft en hoe elk boek  wel een levensles bevat. Een Nederlandse versie ervan is in de maak. Het  is haar droom om van haar hobby, lezingen geven over boeken, haar  carrière te maken.

De entree bedraagt € 8,- incl. glas punch en een stukje blue stilton.