Ga naar de inhoud

1000 Dichters Groningen: Boekhandel Riemer


ILFU

Boekhandel Riemer Groningen

Nieuwe Ebbingestraat 1, 9712 NB Groningen


za, 30 sep. - 12.00


De Nacht van de Poëzie on tour! We zoeken duizend dichters en poëzievoorlezers die tussen 24 september en 7 oktober komen voordragen op de 1000 Dichters Marathon. Dagelijks trekt de 1000-Dichterskaravaan naar een andere plek in Nederland en Vlaanderen. Op 30 september staat 1000 Dichters in boekhandel Riemer in Groningen.

Dit jaar vindt de 40e editie van het mooiste poëziefeest van Nederland, De Nacht van de Poëzie, plaats. Om dat te vieren pakt ILFU groots uit met de twee weken durende manifestatie 1000 Dichters.

Zaterdag 30 september strijkt de 1000-Dichterskaravaan neer in boekhandel Riemer te Groningen. Verwacht een feestelijke poëziemarathon met gedichten voorgedragen door een bonte mix van bekende en onbekende dichters, bekroonde dichters en huisdichters, hele bekende Nederlanders en hele onbekende Nederlanders; in het Nederlands of niet in het Nederlands; dit alles aangevuld door muzikanten of andere entr’actes, zoals we die kennen van onze goede oude Nacht. Na het startsein, is er plek voor tientallen dichters om hun gedicht voor te lezen.

Er is nog plek om op te treden op 1000 Dichters Groningen!

Schrijf je in als dichter/voorlezer of kom als bezoeker voor een feestelijke middag vol poëzie. De aanwezige dichters zullen natuurlijk ook signeren.

Op de pagina van ILFU lees je medio september welke dichters en andere gasten er die middag zullen optreden.