Stichting De Literaire Hemel is in 2001 opgericht met als doel de bevordering van meertalige literaire activiteiten. In de periode oktober tot mei organiseert de stichting 7 bijeenkomsten in café De Amer in Amen, vlakbij Assen. Onder de naam ‘De Literaire Hemel’ wordt iedere tweede vrijdagavond van de maand aandacht besteed aan Nederlandse en Nedersaksische literatuur. Schrijvers worden geïnterviewd over hun werk, lezen voor en signeren na afloop. In de rubriek ‘Hemel of Hel’ worden herinneringen opgehaald aan een overleden auteur. In de boekenstand is het werk van de auteurs verkrijgbaar.
Toegangskaarten kunnen via de website van de organisatie worden besteld.
Aafke Romeijn (1986) is schrijver en muzikant. In 2018 verscheen haar debuutroman Concept M die werd genomineerd voor de Prijs voor het Beste Boek voor Jongeren. In 2020 kwam haar dichtbundel Leegstand uit. En nu is er 7B, het vervolg op Concept M maar ook zelfstandig te lezen. In Oost-Groningen is anno 2040 een stad verrezen om militairen te huisvesten die trainen voor een grondstoffenoorlog. In deze gemeenschap worstelt een oorlogsveteraan met dromen over zijn beste vriend die tijdens een missie op mysterieuze wijze is verdwenen, terwijl een infiltrant van de Europese geheime dienst probeert te achterhalen wie in het complex staats- geheimen lekt.
Rik Andreae (1950) groeide op in Emmen en woont sinds 1975 in Groningen. Hij is dichter,vertaler, beeldend kunstenaar. Landschap met blauwe schutting is zijn vijfde bundel. Zijn gedichten raken het denkbeeldige en de uitzonderingen erop. Hij schrijft over het waarnemen, over dat waarmee hij wakker wordt en over gebeurtenissen onderweg. Of hij nu in het Valtherbos is, door Düsseldorf loopt of door het digitale woordenboek browset. De afgelopen jaren heeft Andreae met zijn Nederlandstalige poëzie veel prijzen in de wacht gesleept. Zo behaalde hij drie keer de eerste plaats bij de jaarlijkse Poëziewedstrijd van de Poëziemarathon en won hij de SNS-Literatuurprijs 2001.
Betje Wolff (1738-1804) en Aagje Deken (1741-1804) schreven samen De historie van mejuffrouw Sara Burgerhart. Het is waarschijnlijk de bekendste brievenroman uit de Nederlandse litera- tuur, een nieuw genre waarin je de ontwikkeling van verschillende personages goed kon volgen. Het is een pleidooi om jonge vrouwen zelfstandig keuzes te laten maken. Tonnus Oosterhoff (1953) hertaalde het werk naar modern Nederlands. Oosterhoff is dichter en schrijver. In 2012 ontving hij de P.C. Hooftprijs voor zijn poëzie.