Ga naar de inhoud
dinsdag 19 december, 2023

Zend werk in voor de AMAI awards

Alle Monden Award Instagram

Op 30 maart 2024 vindt voor de vierde keer de uitreiking van de AMAI awards plaats. De AMAI is de jaarlijkse verkiezing van het beste Nederlandstalige gedicht, de beste Nederlandstalige quote, het beste Nederlandstalige spoken word en het favoriete account van een Nederlandstalige dichter/quoter op Instagram in 2023. De winnaars worden zowel door het publiek als door een vakjury gekozen.

De vakjury voor de gedichten en de quotes bestaat dit jaar uit de volgende personen: Vrouwkje Tuinman, Joost Oomen, Erik Jan Harmens, Iris Penning, Jasmijn Lobik, Yke Schotanus en René Oskam.

De vakjury voor spoken word bestaat uit: Justin Samgar, Kelly Verdonk, Lev Avitan, Yke Schotanus en Gershwin Bonevacia.

AMAI staat voor Alle Monden Award Instagram en is een initiatief van Stichting AMAI en het inspiratiecollectief @allemonden. De verkiezing is in het leven geroepen om de vele online dichters en quoters op Instagram onder de aandacht te brengen van een nog groter publiek en Instapoëzie in al haar facetten de erkenning te geven die het verdient.

Vanaf 15 december 2023 tot en met 15 januari 2024 kunnen gedichten, quotes en spoken words worden ingezonden via www.amaiaward.nl. De longlist wordt gepubliceerd op 28 januari 2024 (tijdens de Poëzieweek 2024) en tot en met 25 februari 2024 kan het publiek vervolgens stemmen op de longlist. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Avond van de AMAI op zaterdag 30 maart 2024 in het Parktheater in Eindhoven. Op het programma staan optredens van Ivo de Wijs, Babs Gons, Monique Hendriks en Mees van Rijswijk. De twee laatstgenoemde dichters maakten dit jaar deel uit van het talent op Dichters in de Prinsentuin.

Foto: winnaarsmoment AMAI awards 2023 | foto Jeroen Bukman

Zend werk in voor de AMAI awards