Ga naar de inhoud
maandag 12 juni, 2023

Veel poëzietalent bij Groninger scholieren

Scholieren uit het hele land hebben in februari hun gedichten ingezonden voor de landelijke dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar, georganiseerd door het Poëziepaleis uit Groningen. Een professionele jury heeft woensdag 7 juni de honderd beste gedichten en tien finalisten bekendgemaakt.

Onder de tien finalisten bevinden zich maar liefst drie leerlingen van scholen uit Groningen. Dat zijn Maria Domingos en Daan Wieringa van de Leon van Gelderschool uit de stad Groningen en Fenna Esposito van het Maartenscollege uit Haren.

De honderd beste gedichten worden gepubliceerd in een bundel. Onder deze dichters zijn nog veel meer jongeren uit de stad en de provincie Groningen te vinden. Het gaat om leerlingen van het Montessori Lyceum, het Maartenscollege, het Harens Lyceum, Leon van Gelder, Elker jeugdzorg VSO, het Stadslyceum, CSG Augustinus en het Noorderpoort.

De tien finalisten gaan op zondag 9 juli om 13.00 hun gedichten voordragen tijdens het Dichters van de Prinsentuinfestival in de Hortus in Haren. De bundel met de honderd beste gedichten zal daar dan te koop zijn.

Bij de Kinderen & Poëziewedstrijd voor leerlingen uit het basisonderwijs zijn maar liefst vijftien gedichten van kinderen uit de stad Groningen (van de Nassauschool en de Michaelschool) in de bundel terechtgekomen.

Eerder dit jaar verscheen een reportage in het online magazine van NOORDWOORD getiteld ‘Poëzie in de puberpraktijk’ over poëzielessen aan middelbare scholieren.

Veel poëzietalent bij Groninger scholieren