Ga naar de inhoud
vrijdag 21 juni, 2024

Poezie in Leegkerk en bij de Wiershoeck

Woordwaarde en Vers van het land

Zondag 23 juni wordt in Leegkerk het evenement Woordwaarde georganiseerd. De zaterdag erop vindt Vers van het land plaats bij stadsboerderij de Wiershoeck in Beijum. Beide evenementen hebben een groot aantal Groninger dichters geprogrammeerd.

Op uitnodiging van Willemijn van de Walle treden Renske Marieke van Dijk, Sacha Landkroon, Janneke Jager, Maaike de Roo, Amber Jansen, Merel Kotterer, Willy Koolstra, Jakob de Boer, Karl Velthuis, Yarick Westra & Mirjam Dijkhuis op in de kerk van Leegkerk. Er is muziek van Kevin van Helden, Paul Putman & Nick Blom. Woordwaarde begint om 14.30 uur en is gratis toegankelijk. De kerk is te vinden aan de Leegeweg 38.

In de kersentuin van de Wiershoeck zijn er zaterdagavond 29 juni optredens van Esmé van den Boom (stadsdichter), Evelien Borgonjon, Fieke Gosselaar, Michael ter Maat, Ruth Ruijgers (RUG huisdichter), Boris Wanders en Daan Wieringa. Het duo A couple of strings verzorgt de muziek. De entree voor Vers van het land bedraagt slechts €2,- en het programma begint om 20.00 uur.

Foto: Wijkdichter Beijum Willy Koolstra in de Wiershoeck

Poezie in Leegkerk en bij de Wiershoeck