Ga naar de inhoud
maandag 1 juli, 2024

Het lichaam als archief

Derde editie Bij de Strot

Podium Zuidhaege te Assen organiseert vrijdag 5 juli voor de derde keer Spoken Word Festival Bij de Strot. Uit de artiesten die op de voorgaande editie optraden wordt een curator gekozen die het programma voor de volgende editie samenstelt. Op uitnodiging van Lin An Phoa treden Asmae Amaddaou, Betül Sefika, Çiğdem Polat (met danspartner), Jasper Albinus, Mushroom Mosis (met pianist) en Sophia Blyden op.

Het overkoepelende thema is Het lichaam als archief – wat we dragen, wat we doorgeven. Curator Phoa zegt hierover “ik nodig schrijvers, muzikanten en dansers uit om via hun eigen kunstvorm te verkennen welke archieven zij zijn en willen zijn. Want terwijl we naar de geschiedenis uitreiken om te begrijpen wie we zijn, zijn we bezig de toekomstige geschiedenis te schrijven. Welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken, wat kiezen we te bewaren? Wat willen we helen, veranderen, voordat wij het doorgeven aan een ander? In een interdisciplinaire ontmoeting onderzoeken de kunstenaars hoe wij onze lichamen kunnen inzetten als bron van kennis en hoe we vervolgens woorden geven aan dat wat we tegenkomen. ”

Nieuw is een open mic voorafgaande aan het programma. van 19.00 tot 19.15 uur krijgen acht dichters de gelegenheid om zichzelf voor te stellen.

Bij de Strot begint vrijdag 5 juli om 20.00 uur in Podium Zuidhaege aan de Zuidhaege 2 te Assen. Tickets kosten €12,50 en zijn via de website van het podium verkrijgbaar.

Het lichaam als archief