Ga naar de inhoud
zaterdag 9 april, 2022

Boekhandel Godert Walter wint Kees van der Hoef-prijs

Het is feest voor Boekhandel Godert Walter. Zij kregen zaterdag 9 april de Kees van der Hoef-prijs 2022 uitgereikt door Noordwoord. Niet alleen vanwege hun verrassende assortiment en klantvriendelijkheid maar ook vanwege hun positiviteit en houding tijdens de Corona-periode.

“Tijdens de pandemie is duidelijk geworden hoe inventief het team van Godert Walter is. Ze hebben gedurende de afgelopen twee jaar een tomeloze energie en buitengewoon aanpassingsvermogen laten zien op een uiterst creatieve manier. Ze waren hiermee een voorbeeld voor de creatieve sector in en rondom Groningen.”

De jury

De Kees van der Hoef-prijs wordt door Noordwoord tweejaarlijks toegekend aan een persoon of instelling die de afgelopen jaren een bijdrage van betekenis heeft geleverd aan het literaire klimaat in Groningen. De prijs is vernoemd naar de culturele duizendpoot die in de jaren ’60 en ’70 een cultstatus verwierf in de stad.

Jury Kees van der Hoef-prijs 2022: Schrijver Doeke Sijens, stadsdichter Myron Hamming en voorzitter Merel Jacobs van Literaire Studentenvereniging Flanor (de winnaar van de vorige editie).

Lees hier het juryrapport

Meer informatie over de prijs

Boekhandel Godert Walter wint Kees van der Hoef-prijs