Ga naar de inhoud
Openingsavond & nachtprogramma vrijdag 7 juli

Openingsavond & nachtprogramma vrijdag 7 juli

We openden het festival in de Chinese tuin. Rondom de vijver keek het publiek, en zo nu een dan een kooikarper vanuit het water, uit op een mooi opgezet podium onder de koelte van de bomen. Van biograaf Lonneke Geerlings, Jenny Mijnhijmer en Babs Gons leerden we meer over de bijzondere persoon Rosey Pool en diens levenswerk: de na-oorlogse Afrikaans-Amerikaanse poëzie. Hierna luisterden we naar een bijzonder gesprek tussen dichters Hannah van Binsbergen, Babs Gons en Benzokarim over politiek engagement in poëzie, onder leiding van presentator Canan Marasligil. Daarbij mochten we genieten van voordrachten van alle drie hun eigen werk.

Openingsavond & nachtprogramma vrijdag 7 juli

Verder genoten we van variaties op gedichten van Afrikaans-Amerikaanse dichters, geschreven en voorgedragen door Kelia Kaniki Masengo, Pim Cornelussen, Emma Acke en Julian Harmens. Bijzonder was ook de voordracht door Pelumi Adejumo, wat het einde van het avondprogramma inluidde. Iedereen luisterde ademloos terwijl zij voordroeg uit eigen werk.

Hierna was de dag nog niet voorbij. Onder genot van een drankje en marshmallows zaten we rondom een kampvuur in een bij donker extra bijzondere Hortus. Zo luisterden we naar elkaars gedichten, zowel eigen werk als nieuw werk ontdekt op het festival, en natuurlijk mochten oude favorieten niet ontbreken.

Fotografie: Reyer Boxem