Ga naar de inhoud

Wildvang+ met Maria Barnas en Joost Oomen


Kunstpunt

Kunstpunt

Trompsingel 27a, Groningen


zo, 10 apr. - 13.30


Tijdens Wildvang+ zullen alle genomineerden van het Hendrik de Vriesstipendium 2021 op verrassende wijze in de spotlights worden gezet door twee inspirerende gastsprekers: Maria Barnas, schrijfster, dichter en beeldend kunstenaar, gaat haar licht laten schijnen over de literairen (Ivo Smit en Maartje Terpstra) en Leo Delfgaauw, docent moderne en hedendaagse kunst aan de Rijksuniversiteit Groningen, over de kunstenaars (Trudy Oosterhuis, Marnix Sixma, Davey Smand, Jessie Tam en Leonard Witte).

Joost Oomen voelt iedere genomineerde daarna nog even kort aan de tand: hoe gaat het met de kunstenaars en literairen? Wat heeft corona met hun kunstenaarschap gedaan? Wat zijn ze van plan?

Tussendoor neemt de muziek van dj-act Swoolish je mee door de middag en zal kunstenares Margriet van Weenen vertellen hoe het was om de genomineerden te helpen hun werk zo goed mogelijk te presenteren voor hun expositie (die vanwege de coronamaatregelen helaas maar kort te zien was). Na de presentaties en interviews antwoord op de prangende vraag: wie wint de Publieksprijs van het Hendrik de Vriesstipendium 2021?

We sluiten af met bubbels en Swoolish.

Meld je aan via info@kunstpuntgroningen.nl, bij voorkeur uiterlijk donderdag 7 april, en laat ons weten met hoeveel personen je komt.