Ga naar de inhoud

Verkeedr Verbonden

met poezie van Remco Campert, Sylvia Dragtstra en Randall Swingler


koor van het 4 Mei-Projekt

12,50


zo, 30 apr. 2023 - 15.00

Theater in de Warf

Vaart Westzijde 12, Warfhuizen


do, 04 mei - 21.00

Doopsgezinde kerk

Oude Boteringestraat 33, Groningen


zo, 07 mei - 15.00

Bonifatiuskerk

Brink 3, Vries


zo, 14 mei - 15.00

Synagoge

Folkingestraat 60, Groningen


GRONINGEN – Zingend, klappend, schreeuwend, soms fluisterend, soms swingend, verkennen we de kracht van taal in kleine en grote conflicten. ‘Verkeedr verbonden’, de nieuwe muzikale voorstelling van het koor van het 4 Mei-Projekt, toont je de kracht en betekenis van taal in al haar facetten. De première is op 4 mei om 21.00 in de Doopsgezinde Kerk in Groningen.

Het idee voor de voorstelling ontstond in februari 2022, toen Rusland Oekraïne binnenviel. Wij en velen met ons, hadden toen nog het idee dat woorden snel een oplossing konden brengen, maar meer dan een jaar later is de oorlog nog steeds gaande. Toch blijft de hoop op vrede bestaan, en daarvoor is muziek, daarvoor zijn woorden nodig.

Anders Edenroth, componist van het swingende Words zei:

“Melody and harmony together with words have been my close friends through life. Their obvious purpose is to entertain but on a deeper level they can change the world. Art is more than a pretty painting. It is a mirror that reflects what is happening around us, and it is the toolbox we need to reconstruct the world.

I am a music person for this reason”

Anders Edenroth,”

Programma

Het programma bestaat uit de volgende werken:

 • Bridge of Song – Veljo Tormis
 • Earth Song – Frank Ticheli
 • Graankorrels – Gerrit Jan Niemeijer, Avrom Sutzkever
 • Hocketing games – Richard Chew en Orlando Gough (uit: Shouting Fence)
 • Een ontmoeting – Bert Heikema, Eddy Flohr
 • Schaduw van Woorden – Robert Ramaker, Sylvia Dragtstra
 • Woorden – Robert Ramaker
 • Words – Anders Edenroth

Twee van deze werken op het programma zijn gemaakt door onze eigen dirigent Robert Ramaker. Dichter Sylvia Dragtstra, ook sopraan bij het koor, maakte de tekst voor “De Schaduw van Woorden” speciaal voor deze voorstelling. Dit werk gaat op 4 mei in de Doopsgezinde Kerk, Groningen in première. Net als ‘Verzet’ van Ronald Poelman.

Concertdata

De concerten zijn op de volgende data te bezoeken:

 • 30 april 2023 15:00 Theater in de Warf, Warfhuizen
 • 04 mei 2023 21:00  Doopsgezinde Kerk, Groningen
 • 07 mei 2023 15:00  Bonifatiuskerk, Vries
 • 14 mei 2023 15:00 Synagoge, Groningen

Kaarten

Kaarten zijn vooraf te koop via Podiumplein en bij de voorstelling met pin en contact te betalen. Ze kosten €12,50 voor volwassenen en voor jongeren €7,50 (online exclusief service kosten).

Al onze voorstellingen, dus ook deze, hebben thema’s die een reflectie zijn van wat er om ons heen gebeurt. Iedereen heeft taal, we gebruiken iedere dag woorden al zijn er soms even geen woorden meer.  “Verkeedr Verbonden” is een muzikale voorstelling die ons en ons publiek eraan herinnert hoe belangrijk taal is in onze zoektocht naar verbinding. Kom luisteren, napraten en laat je inspireren.

Uitvoering van dit programma wordt mogelijk gemaakt door steun van Kunstraad Groningen, Het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Beringer Hazewinkel. Met hun steun kunnen wij jonge acteurs en musici deel laten nemen en zelf ook compositie opdrachten geven.