Ga naar de inhoud

Rense Sinkgraven presenteert ‘Dorus de Doffer’


Boekhandel Godert Walter

Godert Walter

Oude Ebbingestraat 53, Groningen


do, 28 okt. - 16.00


Op donderdag 28 oktober is auteur Rense Sinkgraven bij ons te gast om tijdens een inlooppresentatie van 16-18 uur zijn nieuwe boek Dorus de Doffer te presenteren en te signeren. Tussen 16-18 uur bent u van harte welkom achter in de winkel om met de schrijver in gesprek te gaan.

Dorus de Doffer

Twee duivenmelkers tegenover elkaar. Wicher, met zijn wonderduif Dorus, is de man van de intuïtie, de natuurlijke aanpak. Lambert, met zijn topduif de 59, is de man van de klinische wetenschap, de zuiver rationele visie.

Dan is daar nog de eigenzinnige Koene, Wichers beste vriend. Hij was duivenmelker maar is, mede door het gedachtegoed van de indianen, tot de overtuiging gekomen dat terug naar de natuur de enige weg is. Bevlogen trekt hij zijn eigen plan.

Het heikele pad van de liefde ontbreekt niet. Cilia heeft Wicher vlak voor de vlucht der vluchten – St. Vincent – verlaten. Tijdens het eenzame wachten op de duiven mijmert Wicher. Komt Cilia terug? Waar blijft Dorus? Hoe wordt de strijd der titanen beslecht?

Ten slotte is dit verhaal ook een kleine ode aan de rijke historie van de duivensport met illustere namen als Stichelbaut, Cattrysse, Desmet-Matthijs, Bricoux, Delbar, Janssen Arendonk, Horemans, Huyskens-Van Riel, Jan Aarden.

Rense Sinkgraven

Rense Sinkgraven is de voormalige stadsdichter van Groningen en studeerde filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2005 debuteerde hij met de bundel Bombloesem. In 2008 kwam zijn bundel Sloop de stad met tedere woorden uit.

Sinkgraven schreef de tekst van het titelnummer van de cd van Frank Boeijen Genade die in 2011 uitkwam. Ook op de cd Een vermoeden van licht staat werk van Sinkgraven: Nachtlokaal en La chambre des étoiles. Al deze gedichten zijn te vinden in zijn laatste bundel Liefde is voor feestdagen.

Sinkgraven was ruim tien jaar duivenmelker. Dorus de doffer is zijn romandebuut.

Tijd: 1600-1800 uur, doorlopend toegang