Ga naar de inhoud

Presentatie nieuw boek over Reve

U heb ik lief, de eeuw van Reve


sociëteit de Harmonie, uitgeverij Nobelman en boekhandel Godert Walter

sociëteit de Harmonie

Kreupelstraat 10, Groningen

5,-


di, 11 jun. - 19.30


Op dinsdag 11 juni, organiseren sociëteit de Harmonie en uitgeverij Nobelman in samenwerking met boekhandel Godert Walter de lancering van het boek ‘U heb ik lief, De eeuw van Gerard Reve’, een bundel met uiteenlopende verhandelingen over de Volksschrijver. De samensteller en verschillende bijdragers aan de bundel zullen deze avond aanwezig zijn om hun licht over Reve te laten schijnen. Onder hen Mathijs Sanders, hoogleraar Nederlandse letterkunde aan de RUG, die een lezing over het belang van Reve zal verzorgen.


De avond begint om 19.30 uur – inloop vanaf 19.00 uur – en vindt plaats bij sociëteit de Harmonie, Kreupelstraat 10. De toegang bedraagt € 5,00 (leden Harmonie gratis). 
U kunt zich voor de avond opgeven via boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl

Het boek
2024 is het Reve-jaar. Met W.F. Hermans en Harry Mulisch wordt Gerard Reve, honderd jaar geleden geboren, gerekend tot de Grote Drie in de naoorlogse Nederlandse literatuur. Zijn werk is het blijvende bezit geworden van heel veel trouwe (her)lezers en spreekt andermaal tot de verbeelding van een nieuwe generatie jongeren. Æde de Jong vond tal van gerenommeerde schrijvers en letterkundigen bereid zich opnieuw in Reve’s veelzijdige oeuvre te verdiepen, en dat leverde evenzovele nieuwe verhalen, herinneringen, overpeinzingen en inzichten op. U heb ik lief is een hoogst gevarieerde bundel beschouwingen waarin alle aspecten van Reve’s schrijverschap aan de orde komen. Onze Grote Volksschrijver wordt ten volle eer en recht gedaan.
De titel van deze bundel is ontleend aan het grafschrift van Gerard Reve (1923-2006) op de Nieuwe Begraafplaats in Zulte, België.

De bijdragers
Aan deze bundel, samengesteld door Æde de Jong. werd bijgedragen door: Anton Brand, Gerrit Brand, Frank van Dijl, Paul Gellings, Vincent Hunink, Æde de Jong, Marie-José Klaver, Marina Kuipers, Nop Maas, Huub Mous, Jos Palm, Arjan Peters, Jean Pierre Rawie, Mathijs Sanders, Doeke Sijens, Peter Smeets, Erwin de Vries, Jeroen Vullings en Piet van Winden. 

Datum: dinsdag 11 juni 2024
Plaats: Sociëteit de Harmonie, Kreupelstraat 10
Aanvang: 19.30 uur (inloop 19.00 uur)
Toegang: € 5,00 (leden Harmonie gratis)
Reserveren via boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl