Ga naar de inhoud

Presentatie Lijfsbehoud van Peter van Lier


crU

museum Belvédère

Oranje Nassaulaan 12, Heerenveen-Oranjewoud


za, 16 okt. - 17.00


Op zaterdag 16 oktober 2021, om 17 uur presenteert uitgeverij crU de bundel ‘Lijfsbehoud’ van Peter van Lier in museum Belvédère in Heerenveen-Oranjewoud.

Over Lijfsbehoud

Het betreft een reeks van gedichten waarin kunstwerken van vier kunstenaars zijn opgenomen die aan museum Belvédère zijn verbonden. Het betreft werk van B.C. Epker, André de Jong, Machteld van Buren en Arjan van Es. In elk gedicht vormt een kunstwerk het hart van het gedicht. De woorden die daaromheen zijn aangebracht vormen er de context van of geven er een interpretatie aan. Lijfsbehoud is uitermate actueel in deze tijd waarin wij worden bedreigd door virtuele, virale, economische, en klimatologische omstandigheden. De gedichten tonen dreiging en bieden uitzicht.

Over de presentatie:

uitgever Nanne Nauta vertelt over de museale kant van het fonds van uitgeverij crU, dichter Ton van ’t Hof houdt een inleiding op de bundel en Peter van Lier draagt de gedichten daaruit voor. Werk van de vier kunstenaars is opgenomen in de nieuwe kabinetten-opstelling van het museum. Deze tentoonstelling is tijdens de presentatie te bezichtigen. Allen hartelijk welkom! Toegang gratis.

Tip parkeren: voer Woudsterweg 60 in uw navigatie in. Als u de Woudsterweg helemaal uitrijdt, komt u bij de dichtstbijzijnde parkeerplaats.