Ga naar de inhoud

Opening Huis Orlando


Huis Orlando

Huis Orlando

Weersterweg 22, Den Horn


za, 18 sep. - 16.00


Vanaf zaterdagavond 18 september is Groningen een toneel rijker, een nieuw cultuurpodium voor theater, muziek en literatuur, vlak buiten de stad aan de Weersterweg 22 nabij Den Horn.

De aftrap van Huis Orlando geven Koole en Hagenouw en Hiske Oosterwijk & friends  vanaf 16 uur. Het is aan te raden om met de fiets te komen, een mooie tocht door de weilanden. zo’n twintig minuten vanuit centrum Groningen.

Eigenaresse Joke Holwerda programmeert de komende jaren in de zalen van haar fraaie theaterboerderij jazz, kamermuziek, literaire optredens, lezingen en voorstellingen en hoopt dat het huis een plek zal zijn waar onder het genot van een goede maaltijd ideeën over kunst en wetenschap worden uitgewisseld. Tussendoor zijn de ruimtes te huur voor prozaïscher activiteiten als teamdagen, vergaderingen en coaching.

Holwerda kocht het pand een klein jaar terug nogal spontaan: “Ik zag direct de onbeperkte mogelijkheden. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het kan hier. Een weekend repeteren in een theaterbubbel bijvoorbeeld, met overnachting. Of een festival, in samenwerking met mensen uit Den Horn. Ruimte genoeg.” Ze wijst naar de enorme tuin terwijl ze zich lachend ontdoet van de bosmaaier.

Vanwaar ‘Huis Orlando’? “Het is een prachtige roman van Virginia Woolf. Orlando is iemand met een onconventionele geest en een ongebreideld fantasieleven. Een prachtige gestalte van de verbeelding en daarom zo’n mooi symbool voor dit huis.”

Waar: Weersterweg 22 9832 TE Den Horn
Wanneer: 18 september, vanaf 16.00 uur.
Prijs: een kleine bijdrage voor drank en eten
Presentatie: Joke Holwerda
Met optredens van: Koole en Hagenouw, Hiske Oosterwijk & friends en
anderen.