Ga naar de inhoud

Nood aan de man

Met Nathan Vos, Menno Sedee en Maurits de Bruijn


Forum Groningen

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen

12,50


wo, 13 dec. - 20.00


Wat is een echte man? Tijdens deze avond nemen we dat onder de loep.

De laatste jaren is de man in opspraak. Er is veel aandacht voor het toxische karakter van mannelijkheid. Sommigen proberen hiervan los te breken, maar tegelijkertijd zijn influencers zoals Andrew Tate – die streeft naar een maatschappij waarin mannen weer échte mannen kunnen zijn – razend populair op social media.  

Maar wat is dan een echte man? Tijdens deze avond bespreken we dat in detail met verscheidene gasten. Wat is mannelijkheid eigenlijk? Wat betekent het om man te zijn? Wat voor man wil je zelf zijn en wat voor mannen wil je om je heen zien? De host van de avond is Tjesse Riemersma.

Gasten van de avond:

Nathan Vos (1971) is journalist, docent journalistiek en systemisch coach. Hij publiceert en adviseert over (mannelijk) mentaal welzijn. In 2017 verscheen van zijn hand het boek Man O Man, waarin hij na de zelfdoding van zijn broer David onderzoekt waarom mannen zo slecht in hun vel kunnen zitten en wat daaraan te doen. Sindsdien schrijft en spreekt Vos regelmatig over dit onderwerp.

Menno Sedee (1992) is journalist en schrijft met name over gender en seksualiteit, voor onder andere NRC. Voor Vrij Nederland schrijft hij een serie artikelen over mannenemancipatie. 

Maurits de Bruijn (1984) schreef eerder Broer, De achterkant van de zon en Ook mijn Holocausten afgelopen jaar stelde hij de bundel Op de sofa. Essays over therapie en het leven samen. Hij publiceerde essays in De Volkskrant, Trouw en L’homo. Daarnaast is hij redacteur van kunsttijdschrift Mister Motley.

Host van de avond: 

Tjesse Riemersma  (1993) is schrijver, filosoof, journalist en muzikant. Tjesse is filosofierecensent voor dagblad Trouw en schrijft voor verschillende tijdschriften en kranten. Hij werkt daarnaast als docent Publieksgericht schrijven bij de opleiding Filosofie van de Rijksuniversiteit Groningen, modereert gespreksavonden en interviewt op festivals. Eerder studeerde Tjesse Kunstmatige Intelligentie en Filosofie & Maatschappij aan de Rijksuniversiteit Groningen.