Ga naar de inhoud

Manu & .multibeat – De herontdekking van de hemel

Poëzieweek


Grand Theatre

Grand Theatre

Grote markt 35, Groningen

17,-


do, 26 jan. - 20.00


Schrijvende performer, theatermaker en spoken word artiest Manu heeft in de uitwisseling met muziekcollectief .multibeat een intensieve crossover tussen woordkunst en compositie onderzocht. Manu & .multibeat presenteren met De herontdekking van de hemel een experimentele, muzikale voorstelling, waarin zowel de scheppingskracht als het destructieve karakter van taal wordt ondervraagd.

Over de makers

Manu van Kersbergen debuteerde in 2008 met het maatschappijkritische Hip Hop album ‘De vloek op de overvloed’. Als multidisciplinaire maker heeft hij veel verschillende projecten en producties kunnen ontwikkelen. Zo richtte hij Uitgeverij Rorschach op, gaf hij vorm aan het televisieformat Spoken Word Sessies (Omroep Human) en regisseerde hij onlangs nog het theaterstuk De Tijd Is Om van Derek Otte (2022).

.multibeat is een jong muziekcollectief bestaande uit Thijs van Zutphen (bass), Aron Smit (drums) en Boudewijn Pleij (toetsen). Hun gedeelde liefde voor hiphop en r&b resulteerde in verschillende samenwerkingen. Onder andere als ritmesectie van de fusionband MUDDY GREASE deden zij veel ervaring op bij jazzfestivals in Nederland (Jazz in Duketown, Make It Jazz) en op veel verschillende locaties (Effenaar Eindhoven, Paradox, TivoliVredenburg).