Ga naar de inhoud

Maand van de Filosofie: presentatie Bodhicaryavatara

Met vertalers Jytte Kronig en Anja van de Wege


Godert Walter

Walter's Bookshop

Oude Kijk in 't Jatstraat 10, Groningen

0,-


di, 16 apr. - 20.00


In het kader van de Maand van de Filosofie zijn op dinsdag 16 april de vertalers Jytte Kronig en Anja van de Wege te gast in Walter’s Bookshop om hun vertaling van Bodhicaryavatara te presenteren. Vanwege de beperkte ruimte wordt u verzocht van tevoren te reserveren: info@godertwalter.nl, 050 312 25 23 of in een van onze beide winkels.

Het boek

De ‘Bodhicaryavatara’ is een bekend geschrift uit het mahayana-boeddhisme. De tekst werd in de 8e eeuw geschreven door Shantideva. Deze tekst is een van de inspiratiebronnen van de mindfulness-stroming.
De ‘Bodhicaryavatara’ beschrijft de manier waarop we een warm hart en een helder hoofd kunnen ontwikkelen. Hoe moet je je trainen om verlichting te bereiken ten behoeve van jezelf en alle anderen? Shantideva beschrijft in deze poëtische tekst het verloop van zijn eigen proces en welke contemplaties, oefeningen en meditaties hij behulpzaam vond.
De ‘Bodhicaryavatara’ wordt beschouwd als een van de grootste meesterwerken uit de religieuze wereldliteratuur. Veel volgelingen van het Tibetaanse boeddhisme hebben commentaren geschreven op deze tekst. Ook de Dalai Lama noemde het een bijzonder belangrijk tekst.
De ‘Bodhicaryavatara’ is niet alleen buitengewoon bruikbaar in het dagelijkse leven, maar verdiept ook het begrip van onszelf en van de wereld om ons heen.

Datum: dinsdag 16 april 2024
Plaats: Walter’s Bookshop, Oude Kijk in ‘t Jatstraat 10
Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Aanmelding onder info@godertwalter.nl, 050 312 25 23 of in een van onze beide winkels.
Toegang: gratis