Ga naar de inhoud

Let’s Get Lyrical met cissy Joan

Poëzieweek


Cissy Joan

Grand Theatre

Grote Markt 35, Groningen

10,-


di, 31 jan. - 20.00


Bij Let’s Get Lyrical ontdek je de schoonheid van woordkunst. Host Cissy Joan neemt je mee op een avond waar taal wordt gevierd, of het nu spoken word, storytelling of songteksten betreft. Woordkunstenaars dragen voor uit eigen werk en uit werk van collega’s, buren of beroemdheden die ze bewonderen. Een show vol lyriek, muziek, humor en good vibes! Aansluitend in het programma is er ruimte voor spoken word poets uit het publiek om de open mic in te stappen. De avond wordt afgesloten met een borrel.

Rosa Ana
Rosa Ana (1988) is een vrouw van het woord. Het woord dat gesproken wordt, recht uit het hart sinds 2005. Met haar wortels in rap, ontwikkelde ze een eigen, rauwe, poëtische stijl in haar teksten. In 2022 bracht ze samen met producer Soulution & partner in rhyme Nosa de plaat ‘GOLDEN HOUR’ uit en zet ze zich op de achtergrond in voor de jeugd die ze coacht & begeleidt in deze disciplines.

Elten Kiene
Elten Kiene is spoken word-artiest, presentator, organisator en workshopdocent. Hij is oprichter van SPRAZZZ, mede-oprichter en -organisator van het platform Woorden Worden Zinnen en was onderdeel van het hiphopcollectief Brandwerk. Daarnaast is hij ambassadeur van de Bibliotheek AanZet en reisde hij o.a voor het project Next Generation Speaks naar Liverpool, San Francisco en Johannesburg.

Jooz
Jooz is een creatieve duizendpoot die momenteel furore maakt als muzikant, artiest en woordkunstenaar. Tevens zou je hem kunnen kennen als docent en Master of Ceremony. Het afgelopen jaar was hij te zien op NPO 1 bij ‘Omroep Zwart’. Ook wist hij met zijn eigen muziek/theaterproductie ‘Maluku Boeren Saus’ de grote zaal van het ‘Grand Theatre Groningen’ uitverkocht te krijgen. Zijn gelijknamige debuutalbum zal begin dit jaar uitkomen. Het album is een mix van Hiphop, r&b, woordkunst, pop, soul en jazz, waaraan o.a. ‘Memru’ en ‘Kraantje Pappie’ hebben meegewerkt. In een wereld vol met pijn en liefde probeert Jooz momentopnames van het leven te vertalen naar kunst. Als hij daarmee weer andere mensen kan inspireren is de cirkel wat hem betreft rond. Hij onderscheidt zich met zijn positieve energie, gelaagdheid en eigenzinnige sound. Eén ding is zeker… JOOZ MAG HET WETEN!

Over Cissy Joan
Cissy Joan, host en curator, opent de avond met voordracht uit eigen werk. Tijdens en na haar studie aan Minerva Academie voor Popcultuur focuste ze zich op spoken word, muziek en talentontwikkeling. Ze was onder meer onderdeel van de Poetry Circle. Ze bracht meerdere singles uit, tourde met de Poëziebus door Nederland en België (2017) en werkte aan haar eerste solo theatershow (Up North Lab & Noordstaat, 2019), waar ze zang, poetry en storytelling combineerde. Naast performance poetry en zang, is ze actief als coach en schrijft ze teksten op maat voor evenementen en individuen.

Blijf op de hoogte via het facebookevent.